hloupis

Γιώργος Χλούπης

Αναπληρωτής Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τμήμα Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα
Tel:(+30) 210 5385358
E-mail:hloupis@uniwa.gr

Ο Δρ. Γεώργιος Χλούπης ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας to 1996. Το 1999 έλαβε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (M.Sc) από το Department of Computer and Electronic Engineering του Brunel University of London. Παράλληλα έλαβε και τον 2ο βασικό του τίτλο από το τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, το 2003. Το 2009 έλαβε το διδακτορικό του (Ph.D) από το Brunel University of London στο επιστημονικό πεδίο της επεξεργασίας σημάτων (Seismological Signal Processing using Wavelets).

Οι επιστημονικές περιοχές εξειδίκευσης του καλύπτουν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου, επεξεργασία σήματος σε πραγματικό χρόνο και ανάλυση σημάτων με χρήση μη γραμμικών μεθόδων. Εργάστηκε ως ερευνητής στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, διαχείριση, αναβάθμιση, παρακολούθηση και παραγωγή πρωτότυπου υλικού για το ψηφιακό σεισμολογικό δίκτυο του Νοτίου Αιγαίου (HSNC - Hellenic Seismological Network of Crete) με εθνικό διακριτικό (HC) και δηλωμένους 12 διεθνείς σταθμούς. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και χρήση ανιχνευτικών συστημάτων με έμφαση στη συλλογή περιβαλλοντικών και σεισμολογικών δεδομένων, στην ανάπτυξη πρωτότυπων τεχνικών ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων, στην επεξεργασία σύνθετων προβλημάτων σε παράλληλα συστήματα και συστοιχίες υπολογιστών και στη σχεδίαση και ανάπτυξη τηλεμετρικών δικτύων και δικτύων ασυρμάτων αισθητήρων.

Έχει ενεργό συμμετοχή ως ερευνητής σε πολυάριθμα Ερευνητικά και Επιχειρησιακά-Αναπτυξιακά Έργα στα πλαίσια Εθνικών (ΠΕΠ, ΕΠΕΑΕΚ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ΘΑΛΗΣ) και Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων (INTERREG, SERISK, MILDMAP-MEDIA, MERG, CYCLOPS, TALOS, REWIND) και έχει συνεργαστεί με ικανό αριθμό ερευνητικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία). Ο Δρ. Γ. Χλούπης έχει συγγράψει 60 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά – βιβλία και πρακτικά συνεδρίων.