Red Hat Academy Partner

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την εταιρεία Red Hat μέσω της συμμετοχής του στη δράση Red Hat Academy. Βασικός στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών (Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών, Υποψηφίων Διδακτόρων) αλλά και των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών σε θέματα λύσεων ανοιχτού λογισμικού, κυρίως στο πεδίο του λειτουργικού συστήματος Linux. Για τους συμμετέχοντες που ανήκουν στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όλο το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και η αίτηση συμμετοχής μπορούν να βρεθούν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Η ένταξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στην ομπρέλα των Red Hat Academy partners έχει ως βασικούς στόχους:

  • Την ενδυνάμωση του πεδίου εξειδικευμένων γνώσεων στο πεδίο των λειτουργικών συστημάτων και των υπηρεσιών.
  • Την παροχή εκπαιδευτικού υλικού υψηλού επιπέδου που χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση επαγγελματιών.
  • Την προετοιμασία των φοιτητών για πιστοποιήσεις της Red Hat, όπως το Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) και το Red Hat Certified Engineer (RHCE).
  • Την προσφορά πρακτικής εμπειρίας μέσω εργαστηριακών ασκήσεων και άλλων πρακτικών (hands-on) δραστηριοτήτων.

 

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα για τους εκπαιδευόμενους που θα συμμετάσχουν είναι:

  • Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό: Δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους για τα μέλη της κοινότητας του ΠαΔΑ.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης: Με το πέρας των μαθημάτων θα δίνεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης ανά αντικείμενο.
  • Πιστοποίηση: Οι εκπαιδευόμενοι, που το επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιήσεις της Red Hat στο αντίστοιχο αντικείμενο, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες στον χώρο της πληροφορικής, με μειωμένο κόστος εξέτασης κατά 50%.
  • Σύνδεση με την αγορά εργασίας: Η Red Hat Academy συνεργάζεται με επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της, βοηθώντας έτσι τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η συντονιστική ομάδα του Προγράμματος

Ηλίας Σταύρακας

Καθηγητής

Ευστάθιος Κυριάκης-Μπιτζάρος

Καθηγητής